Mountainside CAMP INTO THE WILD PRESENTS: PREREGISTREREN 2023
NW-Icon3-wit

MOUNTAINSIDE CAMP

6 JULI T/M 20 AUGUSTUS 2022 &

Middenin de Liaråna valei, grenzend aan de Liarvatnet en Dalavatnet meren, vind je het Nordic Woods Mountainside camp. Overdag trek je hikend, of met de Noorse Kayak de natuur in. S’avonds kook je boven kampvuur en overnacht je in een knusse tipi tent met een klein houtkacheltje. Nordic Woods Noorwegen brengt je terug naar de basics en de natuur. Lees verder om alles te ontdekken.

BOEKINGEN 2022 UITVERKOCHT!

OVERNACHT IN EEN TIPI

NW-Icon2-ornaje

De tipi’s op het Nordic Woods camp zijn ruim opgezet, met een binnenruimte van 5×5 meter voor 2 tot 3 personen en 6×6 meter voor 4 tot 5 personen. De tenten zijn hoog genoeg om er comfortabel in rond te lopen en zijn volledig sfeervol ingericht. In de tipi vind je ruime eenpersoonsbedden die je tegen elkaar aan kunt schuiven tot een 2-persoonsbed. Daarnaast zijn de tipi’s voorzien van een kleed, lampen en warm beddengoed (excl. bedlinnen). De tipi’s zijn voorzien van een eigen vuurschaal, een picknick tafel en een driepoot om gezellig boven het kampvuur mee te koken. De tipi’s zijn ook voorzien van een knus houtkacheltje.

* De tipi’s op Nordic Woods Noorwegen liggen iets verder van de bosrand

NORDIC WOODS

Nordic Woods bevindt zich in Noorwegen in de Liaråna vallei, omringt door bergen en meren. Vanuit je tipi kijk je direct op een fantastisch mooi bergachtig gebied waar je prachtige hikes kunt maken, voor zowel beginnende als gevorderde hikers. Per kayak kun je de omliggende meren verkennen. Het Nordic Woods camp ligt aan het einde van de Dalavegen weg en is door de ruige omgeving het meest geschikt voor ervaren kampeerders (in the making).

NW-Icon3-wit

Activiteiten

Op Nordic Woods kun je helemaal zelf bepalen aan welke activiteiten je deelneemt, met een breed scala van zowel actieve als ontspannende activiteiten.

NW-Icon3-oranje

SAUNA
(inbegrepen)

SAUNA

Je kunt twee keer per week een tijdsblok reserveren in de Nordic Woods sauna, met na afloop een frisse duik in het meer!

WORKSHOP HOUTHAKKEN
(inbegrepen)

WORKSHOP HOUTHAKKEN

Het lijkt simpel, maar niets is minder waar. Op Nordic Woods leer je op de juiste, én veilige manier hout te hakken

SURVIVAL NIGHT
(inbegrepen)

SURVIVAL NIGHT

Trek de bossen in of het meer op, en ga 1 nacht volledig terug naar de basics. Je krijgt van ons een survival pakket met tent, slaapmat en slaapzak, waarmee je in het wild kunt kamperen.

KANO EXPEDITIES
(inbegrepen)

KANO EXPEDITIES

Neem een van de Noorse Kayaks die beschikbaar zijn op Nordic Woods en ga op expeditie over de nabijgelegen meren

OUTDOOR BBQ
(inbegrepen)

OUTDOOR BBQ

Tijdens de week wordt er een uitgebreide outdoor BBQ georganiseerd, met de keuze uit vegetarisch, vis & vlees.

YOGA
(inbegrepen)

YOGA

Neem dagelijks deel aan yoga & meditatie sessies midden in de bossen, aan de rand van het meer of in onze grote tipi.

HIKES(inbegrepen)

HIKES

De natuur om het Nordic Woods Mountainside camp is tot op de top van de berg met een fantastische hike te bereiken! Let op: hikes zijn op eigen risico

AVONDSPELLETJES
(inclusief)

AVONDSPELLETJES

Een gezellig spelletje Kolonisten van Catan of Machiavelli mag uiteraard niet ontbreken in een knusse Tipi!

BROOD BAKKEN
(inbegrepen)

BROOD BAKKEN

Weet jij nog hoe dit moet? Doe mee aan de workshop brood bakken!

PREIKSTOLEN SUNSET HIKE(optioneel)

PREIKSTOLEN HIKE

Ga mee bij deze vroege hike voor de meest unieke ervaring bij de welkbekende Preikstolen in Noorwegen. De Preikstolen hike gaat door vanaf 15 deelnemers.

VISSEN
(optioneel)

VISSEN

De Noorse meren lenen zich perfect om een avond te vissen op verschillende zoetwater vissen. Wel zul je eigen vishengels moeten meenemen.

KOKEN BOVEN
KAMPVUUR

KOKEN BOVEN
KAMPVUUR

Het duurt iets langer, maar is daardoor een hele gezellige activiteit: je avondmaaltijd bereiden boven je kampvuur!

Slide

PACKAGE

INCLUSIEF:

  • Comfortabele tipi, volledig ingericht
  • Picknicktafel
  • Hikes & kayak instructies
  • Eigen BBQ, vuurkorf en kookset
  • Onbeperkt gebruik van onze Noorse Kayaks (incl. zwemvest & peddels)
  • Gebruik van de Sauna
  • Yoga & meditatie workshops
  • Gezamenlijk terrein met lounges & spellen
  • Pick up (15:00u) & drop off (11:00u) Stavanger airport

OPTIONEEL:

  • Fishing license (€40 voor een week)

TIPI
Zaterdag t/m zaterdag
7 overnachtingen

Tipi met 5 personen (6x6m)
€ 430,- p.p.

Tipi met 4 personen (6x6m)
€ 470,- p.p.

Tipi met 3 personen (5x5m)
€ 496,- p.p.

Tipi met 2 personen (5x5m)
€ 610 ,- p.p.

Op het hoogseizoen is een toeslag van € 40 p.p. van toepassing en op het voor- en naseizoen een korting van € 40 p.p. Voor de eenvoudigere Basic tipi ontvang je een korting van €320,- verdeeld over het team.

Op het hoogseizoen is een toeslag van € 40 p.p. van toepassing en op het voor- en naseizoen een korting van € 40 p.p. Voor de eenvoudigere Basic tipi ontvang je een korting van €320,- verdeeld over het team.

BOEKEN

De onderstaande basis prijzen zijn per persoon weergegeven. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van het aantal mensen waarmee je boekt.
Staat je voorkeursweek hier niet bij? Kijk dan ook eens naar Nordic Woods Zweden!

PRAKTISCH / FAQ

Bereikbaarheid

Met de auto
(60% v/d deelnemers gebruikt de optie)

Het Nordic Woods camp in Noorwegen ligt op ongeveer 16 uur rijden vanaf Nederland. Om die reden maken de meeste reizigers een tussenstop in de buurt van de oude Vikingstad Aarhus. Je vertrekt dan op vrijdag en rijd de zaterdag erop vroeg in de ochtend door naar Nordic Woods. De aankomstlocatie is:

Camp773 Foreneset, Jørpeland, Foreneset 1, 4100 Jørpeland, Noorwegen

Vliegen
(40% v/d deelnemers gebruikt de optie)

Je komt met de vlucht vanuit Amsterdam Schiphol in de ochtend of rond het middaguur aan en zult om 15:00 opgehaald worden door de Nordic Woods pendel.  De week erop zul je om 11:00 weer op het vliegveld zijn. Ook de pick up en drop off bij het vliegveld zijn hier inbegrepen.

Data

De weken op Nordic Woods lopen telkens van zaterdag (aankomstdag) tot en met zaterdag (vertrekdag).

Week 1: 23 – 30 juli
Week 2: 30 juli – 6 augustus

Lange zonsondergang

Nordic Woods ligt dichter bij de Noordpool, waardoor het veel langer licht is. Waar de zonsondergang naar het zuiden een korte beleving is, kun je op Nordic woods soms wel 4 uur lang genieten van de mooiste kleuren tijdens het ondergaan van de zon. Deze zal rond middernacht pas ondergaan.

Koken en diners

Elke accommodatie heeft zijn eigen bestek, borden en pannen om een volledige maaltijd te bereiken. Elke accommodatie heeft daarnaast ook zijn eigen gasstelletje. Verder heeft elke accommodatie een eigen vuurschaal en driepoot. Koken boven kampvuur vergt de nodig aandacht, maar is een ontzettend leuke ervaring! Tot slot heeft elke accommodatie zijn eigen picknicktafel waar je in de avond gezellig kunt zitten.

Gedurende de week is er 1x een outdoor BBQ waarbij je kunt aansluiten.

Op een klein kwartier rijden van het Nordic Woods terrein vind je het dorpje Jørpeland waar boodschappen kunt doen.

Elektriciteit & sanitair

De tipis zijn niet voorzien van elektriciteit, wel zijn er op het terrein enkele oplaadpunten voor je telefoon.

Op het Nordic Woods terrein vind je een eenvoudig en zeer klein sanitair blok met douches en wc’s op korte afstand van de accomodaties. In het hoogseizoen kan de warm water toevoer wat minder zijn en is het handig om op gespreide momenten te douchen. Door het beperkte aanbod zul je soms moeten wachten.

Corona maatregelen

Kijk voor de actuele informatie m.b.t. het overgaan van grenzen op www.nederlandwereldwijd.nl

Nordic Woods is opgezet met de corona maatregelen in gedachten. Wanneer er vanuit de Nederlandse en Noorse overheid nog restricties zijn, dan zal Nordic Woods zich hieraan houden. Het is mogelijk dat een negatieve testuitslag of een vaccinatiebewijs vereist is om de grenzen over te gaan. De verantwoordelijkheid om aan deze vereisten te voldoen ligt bij de reiziger.

Activiteiten

Gedurende je verblijf is het mogelijk om je in te schrijven voor meerdere activiteiten. Deze worden gegeven door meerdere experts op locatie. Onder andere:

Micro-hike
Ga op verkenningstocht door de bossen en laat je meenemen in de natuur.


Kayak tocht
Krijg een instructie over de omgang met de Noorse Kayak en maak een tocht over de Dalavatnet.


Meditatie
Laat je geest en gedachten ontspannen tijdens je meditatiesessie.


Brood bakken
Kneed, rijs en bak je eigen brood boven één van onze kampvuren.


Yoga
Op meerdere dagen in de week kun je aansluiten bij yoga voor een ontspannen begin van de dag.


Survival night
Kampeer op een onbewoond eiland en voorzie jezelf van een eigen kampvuur en voedsel tijdens de survival night.

Kampvuur

Op Nordic Woods kun je een lekker vuurtje maken bij je accommodatie. Hiervoor kun je eenvoudig hout kopen bij het Nordic Woods team. Het maken van een kampvuur is mogelijk, tenzij er een vuurverbod geldig is in Noorwegen. Het team zal je hiervan op de hoogte houden.

Soloreizigers

Het is helaas niet mogelijk om Nordic Woods voor slechts één persoon te boeken. Er is echter wel een Whatsapp groep voor soloreizigers waar je andere mensen kunt ontmoeten en duo’s of een groep kan vormen met andere soloreizigers. Klik hier om deel te nemen aan de Whatsapp groep.

Locatie

Nordic Woods bevindt zich op Camp773 Forenset Jørpeland, aan de rand van een prachtig bergachtig natuurgebied. Vanuit het Nordic Woods terrein kun je direct hikend of per kayak de natuur in.
Het Nordic Woods terrein word zo nu en dan gedeeld met Scandinavische scoutinggroepen, die activiteiten doen op het terrein naast Nordic Woods en in de omgeving rondom Camp773.

In- en uitcheck

Vanaf 15.00u ben je welkom om in te checken op de aankomstdag. We verzoeken je om niet later aan te komen dan 17.00u, zodat onze gidsen je goed kunnen ontvangen. Op de laatste dag kun je vanaf 08.00u uitchecken en dien je uiterlijk om 10.00u te zijn uitgecheckt.

Tussen 10.00u en 15.00u worden alle accomodaties schoongemaakt, daarom is het niet mogelijk om later uit te checken dan 10.00u of om eerder aan te komen dan 15.00u.

Natuur- en campingregels

We bevinden ons midden in de bossen en hier gelden bepaalde regels en gedragsvoorschriften. De bekendste is misschien wel leave nothing but footprints, wat inhoudt dat je geen spullen of rotzooi achterlaat / rond laat slingeren in de bossen of op het terrein. Daarnaast geldt dat versterkte muziek niet is toegestaan. Een klein muziekboxje kan in de meeste gevallen wel worden toegestaan tot maximaal 22:00u. Akoestische instrumenten, zoals een gitaar zijn ook toegestaan.

Na 23:00 dient het stil te zijn rondom de accomodaties, zodat iedereen van een goede nachtrust kan genieten. We hebben een nabijgelegen kampvuur met overdekking waar je nog tot later kunt zitten en nakletsen.

Doelgroep

De doelgroep van Nordic Woods zijn avontuurlijke vakantiegangers op zoek naar een natuurbeleving en gezellige avonden. Een echte outdoor mentaliteit is nodig door de ruige omgeving en natuur. Nordic Woods Noorwegen is ingericht voor een doelgroep vanaf 12 jaar. Voor vragen hierover kun je contact opnemen met .

Annuleringsbeleid

Nordic Woods is als reis zo “corona proof” mogelijk en kan in bijna alle gevallen doorgaan. Mochten bepaalde weken echter toch niet kunnen doorgaan vanwege een complete lockdown, dan zul je de mogelijkheid krijgen om de reis te verplaatsen of een Travelbase krediet te ontvangen ter waarde van 100% van de reissom.

Wil je volledige flexibiliteit over je boeking of moet je zelf annuleren? Dan kun je kiezen voor onze Super Flex annuleringsverzekering (€49,-). Op deze manier ben je verzekerd tegen o.a. ziekte, quarantaine verplichting en genoodzaakte annulering van de reis, in welk geval je de volledige reissom direct krijgt teruggestort. Hier vind je de annuleringsvoorwaarden.

Beddengoed

Je accommodatie is voorzien van comfortabele bedden inclusief dekens en kussens. Bedlinnen (een matrashoes, overtrek & kussensloop) dien je zelf mee te nemen

Huisdieren

Huisdieren zijn welkom op Nordic Woods, mits ze lief zijn! De eigenaar moet wel de (honden)poep opruimen. Verder moeten de dieren aangelijnd zijn i.v.m. de aanwezigheid van wilde dieren en vogels.